El Pacte Comarcal per l’Ocupació tindrà personal i pressupost propi per primera vegada

Els ajuntaments aportaran 100.000 euros per a impulsar accions conjuntes concretes per a crear llocs de treball

El consorci del Pacte Comarcal per l’Ocupació de la Plana Baixa ha presentat a Artana el pla de treball d’este òrgan, que per primera vegada comptarà amb pressupost i personal propi. La presidenta i alcaldessa de la Vall d’Uixó, Tania Baños, ha assenyalat que era necessari “perquè realment el pacte tinga un impuls real i puga desenvolupar accions concretes conjuntes per a crear ocupació”.

El pressupost serà de 158.000 euros i els ajuntaments que formen el consorci s’han compromès a aportar 100.000 euros, en quantitats proporcionals al nombre d’habitants de cada municipi. Baños ha indicat que la Vall d’Uixó destinarà 46.500 euros “perquè representem quasi la meitat de població de la Plana Baixa”.

A més, ha explicat que s’està a l’espera que la Generalitat Valenciana “llance una línia de subvencions per a la contractació de dues persones que treballaran en la búsqueda de finançament”. En l’anterior etapa del pacte no existia ni pressupost ni personal propi, per la qual cosa “açò suposa un important pas endavant”.

Cal recordar que en este recentment recuperat consorci es reuneixen els alcaldes de la comarca, els tècnics de desenvolupament local de cada municipi, els representants dels sindicats i dels empresaris, el Servef i la Diputació de Castelló “per a aportar solucions des d’una visió més àmplia del territori en matèria d’ocupació, perquè l’atur és el principal problema que patim tots els municipis”.

La presidenta ha afirmat que l’ambient és “positiu, dinàmic i de consens, perquè creiem que cada municipi té un valor diferent que aportar, perquè els de costa atrauen un turisme de sol i platja, la Vall d’Uixó té les Coves de Sant Josep i un gran teixit comercial i en uns altres té major pes en la seua economia la indústria i l’agricultura, amb productes com els cítrics o el meló”.

Baños ha destacat que el pla de treball s’ha presentat en Artana “perquè no entenem el consorci com una cosa partidista, sinó que tots els municipis de la comarca compten independentment de la seua grandària o del seu color polític”.

Deja un comentario