El Pacte Comarcal per l’Ocupació presentarà el seu pla de treball el 14 de setembre

Este programa proposarà accions concretes i estarà valorat econòmicament perquè els ajuntaments incloguen partides en els pressupostos de 2017

El consorci del Pacte Comarcal per l’Ocupació de la Plana Baixa presentarà el 14 de setembre a Artana el pla de treball d’este òrgan recentment recuperat i en el qual es reuneixen els alcaldes de la comarca, els tècnics de desenvolupament local de cada municipi i els representants dels sindicats i dels empresaris.

A més, en l’última reunió es va acordar que la Diputació de Castelló també tindrà representació en el pacte, amb veu però sense vot. La presidenta del consorci i alcaldessa de la Vall d’Uixó, Tania Baños, ha explicat que participarà “de la mateixa manera que ho fa el Servef, perquè són dues institucions que poden fer aportacions”.

En este sentit, ha assenyalat que l’elecció d’Artana com a escenari per a presentar la proposta final es deu a “que volem que les localitats xicotetes tinguen pes, perquè tots som importants i hem de treballar junts per a avançar”. A més és “un gest” cap a un municipi que va presentar la seua candidatura per a presidir el consorci “encara que per majoria es va decidir que fóra la Vall d’Uixó qui ho liderara”.

Este pla de treball que es farà públic després de l’estiu estarà valorat econòmicament “perquè a finals d’any tots els ajuntaments incloguen una partida dins dels pressupostos municipals del 2017”, tal com ha assenyalat Baños.

La presidenta ha recordat que el Pacte Comarcal per l’Ocupació de la Plana Baixa és “un fòrum de debat i de treball en el qual fer propostes per a impulsar polítiques en matèria d’ocupació en tota la comarca”. I és que “cada municipi té un valor diferent que aportar, perquè alguns tenen costa, la Vall d’Uixó té les Coves de Sant Josep i altres agricultura o indústria i hem de crear sinergies per a sumar més”.

Cal recordar que els ajuntaments participants ja van adquirir el compromís en una reunió anterior de dotar al consorci d’un pressupost propi per a emprendre accions concretes en favor de l’ocupació. A més la Generalitat Valenciana crearà línies de finançament per a comptar amb personal adscrit que treballe “per a sol·licitar subvencions i portar diners a la comarca”.

“Realment ens creiem que les institucions públiques estan per a crear les condicions necessàries perquè es creuen llocs de treball, amb polítiques actives d’ocupació”, ha afirmat Baños, qui ha afegit que “estem demostrant que anem a deixar-nos la pell entre tots per a avançar, enfront de la postura del PP de no fer gens ni intervenir en l’economia”.

http://lavallduixo.es/ca/noticia/pacte-comarcal-locupacio-presentara-seu-pla-treball-14-setembre

Deja un comentario