El Pacte Comarcal per l’Ocupació de la Plana Baixa obri una nova etapa amb el suport del Consell

L’alcaldessa de la Vall d’Uixó,Tania Baños, és la presidenta del consorci gestor, i l’alcalde de Nules, David García, el vicepresident

L’alcaldessa de la Vall d’Uixó, Tania Baños, és la nova presidenta del consorci gestor del Pacte Comarcal per l’Ocupació de la Plana Baixa, en el qual l’alcalde de Nules, David García, és nou vicepresident, després d’una reunió en la qual s’ha reprès l’activitat d’aquest òrgan que ha estat inactiu en els últims anys.

A la trobada han assistit també el director territorial d’Economia i Ocupació, José Vicente Andrés, així com els alcaldes de la Vilavella, Moncofa, Xilxes, la Llosa, Almenara, Artana, Eslida i Alfondeguilla, els sindicats i representants dels empresaris. En la sessió s’acordat que les reunions se celebraran cada dos mesos, quan anteriorment el pacte tan solament es reunia dos vegades a l’any.

Baños ha explicat que l’objectiu és “solucionar el greu problema de la desocupació amb polítiques actives d’ocupació, perquè des de les institucions hem d’ajudar a les persones i ser un motor que faça funcionar l’economia”.

Per la seua banda, García ha mostrat el compromís de donar-li a esta iniciativa “l’impuls necessari per a buscar solucions concretes i globals al problema de l’atur, que és una de les principals preocupacions de la ciutadania i que no entén de fronteres”. Així, “hem d’anar més enllà dels problemes concrets de cadascun dels municipis”.

La presidenta del consorci ha remarcat que “no volem que es torne a repetir la situació anterior, en la qual la Generalitat Valenciana no aportava els diners per a pagar als treballadors del taller d’ocupació, per la qual cosa els ajuntaments van haver de demanar un préstec per a pagar les nòmines i encara queda deute pendent”.

En este sentit, Baños ha afirmat que ara s’obri “una nova etapa de predisposició per part del nou Consell, que creu que amb iniciatives com aquesta i amb treball conjunt es pot millorar la vida de les persones”. L’anterior govern de la Generalitat Valenciana “no va creure en este projecte, per la qual cosa ara anem a ser molt exigents perquè estiga al nostre costat i col·labore amb la comarca”, ha afegit.

Per la seua banda, el director territorial ha mostrat “el suport del Servef” al Pacte Comarcal per l’Ocupació de la Plana Baixa, que es reprèn “per la voluntat política que siga una mica més que una foto, perquè som un territori amb molt potencial, on demostrarem que es poden fer les coses d’una altra manera, en favor de la gent i escoltant totes les propostes i iniciatives per a adaptar-nos a les seues necessitats”.

Deja un comentario